Marieke Koedijk
Marieke Koedijk

Het fijnste vind ik als ik mezelf helemaal kan verliezen in de muziek. Door me in te leven kan ik verhalen en composities op een technische, maar creatieve manier vertalen. Dit gebeurt niet alleen bij het mixen maar begint al bij de pre-productie. Bij opnames sta je soms voor een compleet orkest en een andere keer werk je nauw samen met de band in de studio. Bij ieder project is die inleving dus weer anders en dat maakt het interessant. Het geeft me voldoening als mijn werk en de visie van de artiest samen komen tot een geweldige opname.

Vanaf het moment dat ik op jonge leeftijd begon met trompet spelen wist ik dat ik in de muziekbranche wilde werken. Via de vooropleiding van het conservatorium en een opleiding podiumtechniek ben ik terecht gekomen op de opleiding Muziektechnologie op de HKU. Daar heb ik mijn weg gevonden naar de specialisatie die bij mij past, audio engineer.

Het inleven in de muziek in de studio is fijn, maar ik krijg ook energie als de mix van de muziek direct bij de luisteraar aan te voelen is. Daarom ben ik ook actief als live engineer.

Categories: