Folkert van Blom
Folkert van Blom
Folkert van Blom

Muziek is flow en is het is mijn missie om deze flow vast te kunnen grijpen en leggen. Dit wil ik bereiken door mij met de muziek én de techniek te verbinden. Muziek en techniek hebben zo veel invloed op elkaar dat een goede producer het spel tussen beiden kan beheersen en begeleiden.

Ik ben in het engineersvak terecht gekomen om muziek zo mooi mogelijk vast te kunnen leggen. Daarom heb ik een studie Audio Design gevolgd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ik heb een kritisch oor, wat tijdens opnames goed tot zijn recht komt. Ik wil graag het best haalbare uit elk instrument halen, of het nou gaat om een drumkit of een compleet orkest. De ene keer is dit resultaat te halen door een goede microfoonplaasting, de andere keer door eerst flink te sleutelen aan de bron.

Ik ben graag creatief bezig met muziek, maar ik kom het best tot mijn recht als ik mijn creatieve keuzes kan ondersteunen met mijn technische kennis. Ik zal dan ook niet schromen om te sleutelen, zagen en solderen wanneer dit nodig is.

Categories: