Folkert van Blom
Folkert van Blom
Folkert van Blom

Ik hou van epische klanken. Dit komt voort uit mijn jaren als percussionist in verschillende orkesten, mijn ervaring als drummer in een progmetal band en mijn spel op de piano. Hier heb ik mijn liefde voor grote contrasten ontwikkeld, die je vaak terug ziet komen in orkestrale stukken of bulderende metal.

Ik ben in het engineersvak terecht gekomen om deze epische klanken zo mooi mogelijk vast te kunnen leggen. Daarom heb ik een studie Audio Design gevolgd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ik heb een kritisch oor, wat tijdens opnames goed tot zijn recht komt. Ik wil graag het best haalbare uit elk instrument halen, of het nou gaat om een drumkit of een compleet orkest. De ene keer is dit resultaat te halen door een goede microfoonplaasting, de andere keer door eerst flink te sleutelen aan de bron.

Dit is wat voor mij het engineersvak defineert: de combinatie tussen het creatieve en het technische aspect. Ik ben graag creatief bezig met muziek, maar ik kom het best tot mijn recht als ik mijn creatieve keuzes kan ondersteunen met mijn technische kennis. Ik zal dan ook niet schromen om te sleutelen, zagen en solderen wanneer dit nodig is.

Categories: