Arnout Leene
Arnout Leene

Waar ik eerst mijn gitaren niet kon loslaten kan ik nu niet van de knoppen afblijven. Vanaf jonge leeftijd ben ik bezig met muziek naar de luisteraar te brengen: eerst als uitvoerend gitarist en later als engineer. Tijdens mijn studie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht heb ik mijn voorkeur voor engineering ontdekt. Het plezier van samen gave muziek maken is daarbij altijd hetzelfde gebleven.

Nieuwe uitdagingen heb ik altijd behoefte aan gehad. Zo ben ik vanuit studiowerk veel live opnames gaan maken om vervolgens ook live bands te mixen. Bij zo’n verbreding van werkzaamheden in meerdere muziekgenre’s zoek ik altijd naar de rode draad van mijn rol hierin. Door bewust te zijn van overeenkomsten en verschillen van de verscheidene producties kan je je breed ontwikkelen zonder in te leveren op kwaliteit. Ik hou bijvoorbeeld rekening met wat er binnen een muziekgenre uniek is en waar overeenkomstige vlakken met andere stijlen zijn. Ook kan je de ontwikkelde skills van snel werken in live-producties weer inzetten in de studio. Vanuit dat brede spectrum heb ik ook veel plezier in het overdragen van deze kennis door middel van lesgeven. Naast de voldoening van het kunnen helpen van studenten geeft het mijzelf ook nog meer bewustwording en perspectief van mijn eigen vakkennis.

Voor mij is de samenwerking in een productieproces enorm belangrijk. Ik haal mijn motivatie uit de inspiratie die anderen mij geven. Het werken met muzikanten en componisten die energie uitstralen en een doel voor ogen hebben motiveert mij om het beste uit de techniek te halen. Daarin vind ik het belangrijk om op zoek te gaan naar hun visie om die vervolgens op één lijn te leggen met mijn visie op het engineerings vak. Zo kunnen we met de neuzen dezelfde kant op samen een tof eindproduct maken.

Categories: